Primul DVB-T2 privat din ţară, la Buzău. Semnalul de televiziune digitală terestră va fi transmis de pe dealul Istrița

Premieră pentru Buzău, premieră pentru România: Societatea TV Sat 2002 va lansa oficial, mâine, 8 iunie, primul DVB-T2 privat din Romania, urmând ca lansarea comercială să aibă loc în septembrie. La eveniment sunt așteptați reprezentanți ai CNA, ai Ministerului Comunicaţiilor si Societăţii Informaţionale, Societatii Naţionale de Radiocomunicaţii „Radiocom” precum și oficialități.

Lansarea primul DVB-T2 privat din România are loc după aproape un an de când societatea TV Sat 2002 şi-a adjudecat unul dintre cele cinci multiplexuri regionale de televiziune digitală terestră. Prin intermediul unui multiplex regional se vor putea distribui servicii de televiziune digitală terestră în tot judeţul Buzău.

Astfel, din toamnă, programele posturilor de televiziune TVSudEst și TVSat, dar și alte posturi de televiziune românești vor putea fi recepționate de către toți locuitorii județului Buzău, doar cu ajutorul unui receptor DVB-T2 și al unei antene terestre. Până în toamnă, vor fi realizate emisii test ale principalelor programte TV românești.

Receptorul digital se poate achiziţiona din magazinele de specialitate, la prețuri care pornesc de la 100 de lei. Cei interesați mai au nevoie de o antenă pentru recepţie digitală, care poate fi de interior sau de exterior, care are preț cuprins între 40 și 200 de lei. În cazul în care aveţi un televizor nou, cu receptor digital, marcat cu indicativul DVB-T2, nu cu alte indicative, precum DVB-T, TNT, HD READY sau HD TV, semnalul digital terestru va fi preluat automat, imediat după ce lansaţi o nouă căutare a programelor.

Trecerea la televiziunea digitală terestră trebuie finalizată, la nivelul întregii ţări, pe 31 decembrie 2016, atunci când ținta de acoperire va depăși 90 la sută din teritorul național.

Fii Reporter