Primarul Constantin Toma, printre pasionații de sporturi extreme. Le-a promis modernizarea skatepark-ului

Foto Rareș Grădinaru

Mai mulţi tineri buzoieni, pasionaţi de sporturi extreme, l-au contactat, prin intermediul Facebook, pe primarul Buzăului pentru a-i cere să refacă skatepark-ul din Parcul Tineretului. Luni, s-au trezit cu edilul printre ei pentru a discuta posibilitățile de modernizare. Adolescenţii i-au prezentat edilului problemele cu care se confruntă şi pericolele la care se expun din cauza stării avansate de degradare în care se află mobilierul skatepark-ului.

toma-parc-2-300x225”Deoarece lemnul a putrezit şi cuiele au ruginit, s-au creat foarte multe găuri în rampe şi s-au deşurubat şi rupt multe placaje din metal de pe marginea rampelor şi mai că ai muri dacă ai intra în ele… Noi tinerii din ziua de azi ne simțim foarte creativi şi vrem să încercăm lucruri noi care ne plac, sa ne dam cu trotinetele sau cu skate-ul la un nivel extrem,mai ridicat, pentru a ne performa şi să ajungem mai tarziu la concursuri în toată lumea pentru a ni se vedea munca depusă. Vrem să ne dezvoltam extrem de mult pe acest plan dar n-avem unde (în centru pe platou nu mai avem voie şi în skatepark e aproape imposibil să te dai) iar noi vă aşteptăm pe voi să ne ajutați prin a renova skatepark-ul din Parcul Tineretului”, a fost mesajul care l-a convins pe primarul Constantin Toma să îi viziteze pe tineri.

Primarul a promis că va analiza posibilitatea refacerii parcului, după ce va studia, în prealabil, câteva complexe similare amenajate în alte oraşe. Tinerii au fost invitaţi să-i trimită viceprimarului Andrei Neder câteva propuneri.

Nu este exclusă nici o vizită de lucru, într-un oraş unde exista, deja, un astfel de complex. O echipă buzoiană, formată din viceprimar şi un tânăr pasionat de sporturi extreme ar urma să se deplaseze, saptămâna viitoare, la Alba Iulia, oraş dotat cu un astfel de skatepark.

Fii Reporter