Primăria municipiului renunță la organizarea „Zilelor Buzăului”

Dispare un eveniment devenit tradiție în vremea fostului edil de la Palatul Comunal. Este vorba despre „Zilele Buzăului”. Actuala administrație promite în schimb să organizeze un târg „Drăgaica” într-un nou format, mai atrăgător și mai dinamic, în cadrul căruia vor avea loc numeroase concerte cu interpreți îndrăgiți.

Evenimentul cel mai așteptat de buzoieni în anii trecuți, spectacolul cu mici, bere și muzică populară din Piața Dacia, nu se va mai organiza anul acesta. Conform viceprimarului Ionuț Apostu, motivele se leagă și de suprapunerea cu perioada postului, dar și de dorința de relansare a târgului „Drăgaica” de anul acesta. Edilii își doresc ca, în luna iunie, cel mai vechi târg din Muntenia să atragă cât mai mulți buzoieni, prin concerte și alte surprize care vor contura un format al evenimentului.

Manifestarea „Zilele Buzăului” era organizată în fiecare an, de peste un deceniu, în cea de-a doua jumătate a lunii aprilie. Patronul spiritual al municipiului Buzău, Sfântul Mucenic Sava Gotul, este celebrat, în fiecare an, la 12 aprilie. De asemenea, potrivit viceprimarului Ionuț Apostu, la finele lunii mai, municipalitatea va organiza, în premieră, Festivalul „Benone Sinulescu”.

Fii Reporter