Prezență record la cea de-a VIII-a ediţie a Concursul Național ”Margareta Sterian”: peste 1.000 de candidaţi din 23 de orașe

Inițiat în anul 2009 și devenit deja o tradiţie în peisajul cultural buzoian, Concursul Național ”Margareta Sterian” se va desfăşura, în acest an, în perioada 24 – 26 februarie, la Liceul de Arte „Margareta Sterian” din Buzău. Concursul se adresează elevilor din şcolile şi liceele cu profil artistic din ţară şi este structurat pe cinci secţiuni.

Concursul se adresează elevilor din şcolile şi liceele cu profil artistic din ţară şi este structurat pe cinci secţiuni: Muzică instrumentală (pian, vioară, corzi grave, suflători), Arte vizuale (pictură, grafică, artă decorativă, sculptură, arhitectură, artă fotografică), Teorie muzicală, Arta actorului, Creaţie literară în limbile română, engleză și franceză.

De la an la an numărul participnților crește vizibil, o dovadă în plus pentru organizatori că este o competiție ce promovează valoarea, obiectivitatea și seriozitatea.

Anul acesta s-au înscris în concurs peste 1.000 de candidaţi din 23 de orașe: Bucureşti, Ploieşti, Galaţi, Târgovişte, Craiova, Bârlad, Brăila, Piteşti, Câmpulung Muscel, Braşov, Sighişoara, Bacău, Oradea, Sibiu, Târgu-Jiu, Focșani, Călărași, Botoșani, Iași, Satu Mare, Alba-Iulia, Râmnicu-Vâlcea și Buzău. De remarcat este faptul că Bucureștiul a fost întotdeauna reprezentat printr-un număr considerabil de elevi de la cele trei intituții de prestigiu, respectiv Colegiul Național de Artă „Dinu Lipatti”, Colegiul Național de Muzică „George Enescu” și Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”.

”Succesul înregistrat în anii precedenţi a confirmat faptul că elevii apreciază în mod deosebit competiţia, promovarea valorilor spirituale şi artistice, cele care le dau conştiinţa propriei valori, observându-se interesul crescut pentru rolul factorilor emoţionali. Ca în fiecare an, suntem deosebit de onorați de prezența domnului Inspector General pentru Arte din Ministerul Educației Naționale, prof. dr. Adrian Brăescu, în calitate de Președinte al concursului. Juriul va fi format din profesori universitari sau din alte instituții de artă din țară și din Buzău”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Iubitorii muzicii clasice, pasionaţii de artă şi de teatru se vor putea delecta sâmbătă, 25 februarie, ora 17, la Vernisajul Expoziţiei din Liceul de Arte „Margareta Sterian” şi duminică, 26 februarie, ora 10, la Gala Laureaţilor Concursului, la Teatrul „George Ciprian” Buzău.

afis 2017

Fii Reporter