luni, 11 decembrie, 2023

Președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, ghid la standul Buzăului amenajat la Târgul de Turism de la Romexpo

Președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, ghid la standul Buzăului amenajat la Târgul de Turism de la Romexpo

Facebook
Twitter
Email

Județul Buzău are, anul acesta, unul dintre cele mai vizibile standuri la târgul de turism de la Romexpo. Eeste amenajat în Pavilionul C3, Standul 8 şi are ca scop prezentarea obiectivelor turistice ale judeţului cu ajutorul hărţilor, pliantelor şi broşurilor, realizate de Consiliul Judeţean Buzău, echipa Geoparcului Ţinutul Buzăului şi de Centrele de Informare turistică din judeţul Buzău.

Consiliul Judeţean Buzău participă la Târgul Naţional de Turism al României, organizat de Romexpo Bucureşti, pentru a promova potenţialul turistic, precum şi valorile culturale şi tradiţiile judeţului. Sâmbătă şi duminică, Asociaţia ”Zestrea bisoceană” promovează satul buzoian şi valorile tradiţionale printr-un atelier de ţesături şi cusături tradiţionale.

Două din momentele artistice pregătite de organizatorii buzoieni au fost prezentate şi la standul naţional al României la invitaţia ministrului al Turismului, Mircea-Titus Dobre. Pe 16 februarie 2017 a susținut un spectacol ansamblul folcloric ”Plaiurile Mioriţei” al Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Buzău iar pe 17 februarie 2017, ansamblul folcloric ”Drăgăicuţele” de la Clubul Copiilor Berca, judeţul Buzău.

”Mulțumesc domnului Ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, pentru susținerea acordată în promovarea județului Buzău și pentru posibilitatea de a prezenta două momente artistice la standul național al României! Consiliul Județean Buzău, prezent și anul acesta la Târgul Național de Turism al României, a pregătit mai multe momente inedite pentru a pune în valoare cultura și tradiția județului Buzău”, a scris Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău, pe pagina sa de Facebook.

Pe lângă misiunile celor implicați în turism, de la reprezentanți ai pensiunilor, ai centrelor de informare, un rol important în promovarea valorilor buzoiene îl au reprezentanții Muzeului Județean, care au amenajat la Romexpo miniexpoziția de arheologie Cultura Monteoru, brand cultural buzoian. Tot Muzeul a asigurat panotajul și pliantele cu informații despre trecutul acestor meleaguri, Tezaurul de la Pietroasa ori chihlimbarul de la Colți.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.