Porți deschise la ISU Buzău, marți, de Ziua Protecţiei Civile

De Ziua Protecţiei Civile din România, buzoienii sunt invitați să viziteze unitățile din subordinea Inspectoratului Pentru Situații de Urgență ”Neron Lupașcu”. Marţi 28 februarie, ISU Buzău organizează „Ziua Porţilor Deschise”, eveniment ce se va desfăşura între orele 09.00-14.00.

În cadrul acţiunii vor fi prezentate mijloace specifice de intervenţie şi modul de folosire a acestora. De asemenea, vizitatorii vor fi informaţi despre riscurile specifice şi modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă.

La 28 februarie, este sărbătorită Ziua Protecţiei Civile din România, dată la care Regele Carol al II-lea semna Înaltul Decret Regal nr. 468/1933. ”Aniversarea a 84 de ani de la atestarea documentară a protecţiei civile în România ne oferă prilejul rememorării faptelor de eroism ale profesioniştilor din cadrul structurilor de intervenţie ale sistemului care, de-a lungul anilor au făcut ca numărul victimelor războiului şi dezastrelor să fie mai mic”, se arată într-un comunicat al ISU Buzău.

Începând din decembrie 2004, misiunile Protecţiei Civile au fost preluate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, ce duce mai departe tradiţia, Protecţia Civilă devenind un concept care întruneşte experţii din mai multe domenii, fiind utilizate forţe de intervenţie ale structurilor destinate urgenţelor de zi cu zi, dar şi forţe complementare special destinate intervenţiilor la urgenţe majore.

Totodată, pe întreg mapamondul, ziua de 1 martie reprezintă ”Ziua Internațională a Protecției Civile” conform unei rezoluţii O.N.U. din 1972.

Activităţile Organizaţiei Internaţionale a Protecţiei Civile vizează permanent coordonarea şi planificarea la nivel internaţional a activităţilor de prevenire şi gestionare a dezastrelor, precum şi a eforturilor de atenuare a consecinţelor accidentelor şi calamităţilor de toate tipurile, în timp de pace sau război.