joi, 22 februarie, 2024

Polițiștii au dat de urma unor buzoieni care dețineau ilegal arme de vânătoare

Polițiștii au dat de urma unor buzoieni care dețineau ilegal arme de vânătoare

Facebook
Twitter
Email

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase (AESP) din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au efectuat, la sfârşitul săptămânii trecute, o percheziţie domiciliară la locuinţa unui bărbat în vârstă de 49 de ani, din comuna Racoviţeni, suspectat de deţinerea ilegală a unor arme. Activitatea s-a desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Sărat, în baza autorizaţiei emisă de Judecătoria Rm. Sărat.

Poliţiştii au găsit la locuinţa suspectului o armă letală de vânătoare, calibru 12, cu alice şi 14 cartuşe de acelaşi calibru, precum şi o armă cu aer comprimat, calibru 4,5 milimetri.
Din verificările efectuate până în prezent de poliţiştii Biroului AESP, a rezultat că armele şi muniţia au fost procurate din Grecia şi ulterior introduse ilegal în ţară în cursul anului 2013, bărbatul în vârstă de 49 de ani nefiind autorizat în acest sens.

Poliţiştii i-au întocmit dosar penal şi continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic ilicit, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi deţinerea de arme neletale din categoria celor supuse autorizării, fără drept.

În aceeaşi zi, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au efectuat controale la mai mulţi deţinători de arme de pe raza comunelor Topliceni şi Buda.
Cu această ocazie, a fost identificată la domiciliul unui bărbat de 32 de ani din comuna Buda o armă letală de vânătoare cu glonţ, calibru 8,5 mm, pe care acesta o deţinea ilegal. În urma verificărilor, s-a stabilit că bărbatul cumpărase arma de la un tânăr de 27 de ani din comuna Topliceni, care o procurase din Grecia şi ulterior a introdus-o  ilegal în ţară.  

În continuarea verificărilor, poliţiştii au stabilit că tânărul de 27 de ani nu este autorizat pentru deţinere, port şi folosire arme şi muniţii, iar bărbatul de 32 de ani figurează în evidenţe ca fiind autorizat pentru deţinere, port şi folosire de arme şi muniţii neletale, însă arma care este menţionată în permis a fost înstrăinată fără drept, fiind găsită în posesia unui bărbat de 45 de ani, din comuna Buda.

Pe numele celor trei au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic ilicit, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi efectuarea fără drept a operaţiunilor cu arme şi muniţii, respectiv deţinere de arme neletale din categoria celor supuse autorizării, fără drept.

Cele patru arme identificate au fost ridicate în vederea efectuării expertizelor criminalistice.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.