joi, 13 iunie, 2024

Poliția a pus tunurile pe cei care taie, transportă sau comercializează ilegal „pomi de Crăciun”

Poliția a pus tunurile pe cei care taie, transportă sau comercializează ilegal „pomi de Crăciun”

Facebook
Twitter
Email

La data de 15 noiembrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău a demarat o acțiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor îndreptate împotriva fondului forestier naţional, privind tăierea, transportul şi comercializarea materialelor lemnoase şi a „pomilor de Crăciun”. Controalele sunt efectuate de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră şi investigare a fraudelor. Poliţiştii desfăşoară controale în fondul forestier, în trafic şi în pieţe, târguri şi oboare, în vederea identificării şi luării măsurilor ce se impun faţă de cei care nu respectă prevederile legale ce reglementează operaţiunile cu materiale lemnoase şi „pomi de Crăciun”. Poliţiştii colaborează și cu reprezentanţi ai Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Focşani (I.T.R.S.V.), Direcţiei Silvice Buzău şi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău.

În perioada 15 – 27 noiembrie, poliţiştii au executat 48 de acţiuni şi controale, în urma cărora au constatat șapte infracţiuni şi au aplicat 246 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 62.110 lei, dintre care 29 pentru nerespectarea legislaţiei în domeniul silvic şi 217 la alte acte normative.
De asemenea, au fost confiscaţi 68,6 metri cubi de material lemnos (lemn de lucru, cherestea şi lemn de foc) în valoare de 15.463 de lei şi 171 de kilograme de cetină de brad.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.