joi, 22 februarie, 2024

Nereguli descoperite de polițiștii de la Rutieră la microbuzele școlare

Nereguli descoperite de polițiștii de la Rutieră la microbuzele școlare

Facebook
Twitter
Email

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au început, în data de 9 septembrie, acţiunea de verificare a autovehiculelor destinate transportului elevilor.  Constatările polițiștilor sunt de-a dreptul îngrijorătoare: zece la sută din numărul mașinilor verificate erau scoase din circulație, altele nu aveau inspecție tehnică la zi, iar în unele cazuri șoferii nu sunt atestați profesional să conducă autovehicule de transpost persoane. Într-o primă etapă, s-a urmărit inventarierea autovehiculelor ce fac parte din această categorie, identificarea conducătorilor auto care vor transporta elevii către şi de la unităţile de învăţământ din judeţ şi verificarea acestora sub aspectul îndeplinirii condiţiilor legale (deţinerea certificatului de competenţă profesională şi a permisului de conducere corespunzător).

Tot cu această ocazie, poliţiştii au realizat şi instruiri ale conducătorilor autovehiculelor destinate transportului elevilor, cu privire la respectarea legislaţiei rutiere şi adoptarea unei conduite preventive în timpul deplasării pe drumurile publice.

De la demararea acţiunii, au fost verificate 59 de autovehicule şi au fost realizate instruiri cu 57 conducători auto.

Poliţişti au constatat că şase autovehicule sunt scoase din circulaţie, în trei cazuri lipsea copia conformă, într-un caz nu era efectuată inspecţia tehnică periodică, iar doi conducători auto nu aveau atestatul profesional, document necesar pentru a putea conduce autovehicule destinate transportului rutier public de persoane.

Toate neregulile constatate au fost comunicate deţinătorilor autovehiculelor de transport elevi, astfel încât, până la începerea anului de învăţământ, deficienţele să fie remediate.

După data de 16 septembrie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău vor acţiona în trafic pentru verificarea autovehiculelor destinate transportului elevilor.

Aceste acţiuni sunt desfăşurate în conformitate cu planul de măsuri iniţiat la nivel naţional de Inspectoratul General al Poliţiei Române şi au drept scop reducerea riscului de producere a accidentelor de circulaţie în care ar putea fi implicate autovehiculele special destinate transportului de elevi.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.