joi, 22 februarie, 2024

Muzeul Județean, vizitat de YuMi, un robot cu două brațe proiectat pentru industria electronică

Muzeul Județean, vizitat de YuMi, un robot cu două brațe proiectat pentru industria electronică

Facebook
Twitter
Email

Roboți, imprimante 3D și echipamente Virtual Reality, asta pot vedea tinerii din Buzău și nu numai ei, în următoarele două săptămâni, la Muzeul Județean Buzău. Muzeul găzduiește ediția a doua a caravanei „Jocurile Științei”, eveniment organizat în acest an de Centrul Stiintific „Explorer” si Uniunea Generală a Industriașilor din România.

Vedeta expoziției este YuMi, un robot cu două brațe proiectat pentru industria electronică.

De vineri și până pe 21 aprilie, buzoienii sunt invitați la o spectaculoasă întâlnire cu tehnologi de vârf. Este vorba despre expozitia interactivă „Jocurile știintei”, găzduită de Muzeul Județean, în parteneriat cu Centrul Stiintific „Explorer” si Uniunea Generala a Industriasilor din Romania.

Construit de concernul elevețiano-suedez ABB, YuMi este primul robot colaborativ din lume, avand doua brate flexibile pentru operatiunile de asamblare a pieselor de dimensiuni mici pentru industria electronică. Nu va fi însă singurul robot expus la Buzău, începând de mîine.

Biletul de intrare la expoziția interactivă „Jocurile Științei” de la Muzeul Județean Buzău costă 13 lei.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.