Moș Nicolae găseşte municipiul nepregătit la capitolul iluminat festiv. Cât mai întârzie montarea beculețelor pe bulevardele orașului

La Buzău, iluminatul festiv se lasă așteptat. Pentru prima oară în ultimii ani, Moș Nicolae găseşte municipiul nepregătit la capitolul iluminat festiv. Explicația autorităților: întârzierile în organizarea licitației pentru desemnarea firmei care să monteze ornamente și slaba mobilizare a muncitorilor care au primit această sarcină.

Montarea ornamentelor specifice sărbătorilor de iarnă bate pasul pe loc la Buzău. De câteva zile, firma din Deva care a câştigat licitaţia pentru înfrumuseţarea oraşului Buzău a început montarea steluţelor şi celorlalte ornamente de iarnă, însă ritmul este lent. Până luni seară, nici bradul din fața Palatului Comunal nu fusese împodobit.

Asaltați de reclamații, autoritățile orașului au solicitat firmei câștigătoare să se mobilizeze mai bine, astfel încât orașul să fie iluminat complet, așa cum a fost promis în proiectul cu care a obținut contractul.

”Am întârziat pentru că am fost nevoiți să organizăm licitație publică. Vechiul contract privind serviciul de iluminat public, cu anexa referitoare la ornamentele de sărbători, a expirat pe 31 iulie, astfel că am rămas descoperiți. A urmat alocarea unei sume din buget, printr-o rectificare, după care am putut declanșa procedura de licitație. Nemulțumirea mea e că mă așteptam ca firma câștigătoare să aibă mai multe echipe și să monteze mai repede. Azi a venit reprezentantul firmei din Deva cu echipe suplimentare și le-am cerut ca până mâine dimineață să vină cu un grafic. Sper ca până la sfârșitul săptămânii să fie finalizat în proporție de 90 la sută”, a declarat viceprimarul Ionuț Apostu.

În cursul zilei de astăzi, echipele sosite de la firma de iluminat din Deva lucrau intens la împodobirea brazilor și montarea ghirlandelor în centru, astfel încât toată instalația să fie gata până la ora 17.00, când este programată deschiderea oficială a târgului din centru.

Fii Reporter
Loading...