marți, 23 aprilie, 2024

Miting aviatic aniversar la Boboc, la jumătatea lunii iunie

Miting aviatic aniversar la Boboc, la jumătatea lunii iunie

Facebook
Twitter
Email

Cu prilejul sărbătoririi „Centenarului Aeronauticii Militare Române”, Statul Major al Forțelor Aeriene, în colaborare cu Școala de Aplicație pentru Forțele Aeriene „Aurel Vlaicu” de la Boboc organizează, în data de 15 iunie, un miting aviatic cu totul excepțional. Organizatorii propun pentru vizitatori un program diversificat. Astfel, la ora 10, se va vizita Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene „Aurel Vlaicu”, locul unde se antrenează viitorii piloți de vânătoare ai Forțelor Aeriene Române. Oaspeţii sunt invitaţi apoi să participe la o expoziţie statică de avioane şi elicoptere, aparate aflate în acest moment în dotarea Forţelor Aeriene Române, iar apoi se va efectua o demonstraţie de zbor cu aeromodele.

Urmează apoi cel mai aşteptat moment al zilei. Cei mai buni piloţi ai Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene „Aurel Vlaicu” de la Boboc vor efectua zboruri demonstrative la manşa unor aeronave civile şi militare. Vor evolua deasupra aerodromului de la Boboc formaţii de avioane de atac la sol şi antrenament IAR 99 ŞOIM, standard şi modernizat, avioane de vânătoare MIG 21 Lancer, avioane de transport C 130 Hercules, elicoptere de tipul IAR 316 B, precum şi avioane de acrobaţie IAK 52.

Un alt moment aşteptat va fi evoluţia experimentaţilor piloţi şi paraşutişti sportivi de la Aeroclubul României şi de la Aeroclubul Clinceni.

Buzoienii, dar și pasionații de aviație din țară, sunt invitaţi în număr cât mai mare să participe la evenimentele ce se vor desfăşura sâmbătă la Boboc, accesul fiind liber. În acest sens, organizatorii au pus la dispoziţia celor interesaţi câteva autobuze, plecarea făcându-se din faţa Catedralei „Sf. Sava”, în două serii, în jurul orei 9. Bineînţeles, cei care vor să vadă pe viu avioane sau elicoptere de luptă pot veni şi cu maşinile personale, fiind permis accesul cu autovehiculele până în parcarea din faţa instituţiei.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Împrumutul rapid: Când timpul este esential

În lumea finanțelor personale, un împrumut rapid poate oferi soluții rapide și eficiente dacă te confrunți cu probleme financiare urgente sau imprevizibile. Asemenea unui buton