Ministerul Turismului va înființa o bază Spa-Welness la Sărata Monteoru

Este vorba depre unul dintre cele 142 de proiecte de investiții cuprinse în master-planul pentru turism, prin care statul român încearcă să revitalizeze turismul și să atragă cât mai mulți turiști străini.

Guvernul a aprobat recent un proiect de hotărâre prin care a fost actualizat master-planul pentru turism pentru următorii ani. Nu mai puțin de 142 de proiecte de investiții sunt cuprinse în lista prezentată de Ministerul Turismului, cu scopul dezvoltării turismului balnear.

În județul Buzău, doar stațiunea Sărata Monteoru ar putea beneficia de fonduri în următorii ani din partea Guvernului, deși autoritatile buzoiene au propus Executivului nu mai puțin de 50 de proiecte de investiții.

La Monteoru, se prevede finanțarea unor proiecte privind înființarea unei baze Spa-Welness, precum și redeschiderea unor bazine mai vechi cu apă sărată.

Autoritățile din comună spun că ,ult mai potrivită ar fi amenajarea unui parc acvatic sau a unor locuri de distracție pentru copii și tineri, adică acele baze de agrement, unde turiștii se pot distra după ședințele de tratament.

Fii Reporter