Mihai Stoichiță a donat sânge alături de câteva zeci de fotbaliști din Buzău

Zeci de fotbaliști, antrenori, arbitri și oameni de fotbal din Buzău au mers, marți dimineață, la Centrul de Tranfuzii Buzău pentru a dona sânge în prima zi a campaniei „Fotbalul donează viață”, inițiată de Asociației Județene de Fotbal Buzău. Președintele Comisiei Tehnice din cadrul Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță, s-a aflat printre donatori.

Centrul de Transfuzii Buzău a fost luat cu asalt, la propriu, de mai multe zeci de donatori, veniți din toate colțurile județului.

Campania a fost gândită de AJF Buzău pentru a reduce deficitul de sânge din spitale, dar mai ales ca un impuls pentru sprijinirea implicării civice, rezultând într-o creștere a numărului de donatori.

Toate bonurile valorice obținute în urma acestei campanii vor fi donate centrelor de copii de sub tutela DGASPC. Cadrele de la Centrul de Transfuzii spun că numai în ultimul an numărului donatorilor permanenți s-a înjumătățit.

Printre cei care au ales să sprijine initiative AJF s-a numărat și directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță, care a declarat că se întoarce de fiecare data cu mare placer la Buzău, oraș de care ăl leagă amintiri dintre cele mai plăcute.

Toți donatorii au beneficiat de analize medicale gratuite, pe care le pot ridica de la sediul Centrului de Transfuzii Buzău în următoarele trei zile.

Campania va continua și zile următoare în total fiind așteptati să participe peste 300 de oameni. Vor dona sânge și sportivii de la Gloria Buzău, dar și cei de la clubul vecin, Metalul.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI