Marina Baboi atacă semifinalele Europenelor Under 20, din Italia

Atleta Marina Baboi participă, începând de astăzi, la Campionatele Europene Under 20 de la Grosseto, Italia, competiţie care reuneşte la start elita continentală atletică la această categorie de vârstă. În Italia, buzoianca va alerga în două probe, cele de 100 de metri, respectiv 200 de metri plat, unde va avea de înfruntat o concurenţă teribilă.

Canpionatele Europene Under 20 de la Grosseto adună la start elita atletiasmului european la această categorie de vârstă. La proba de 100 de metri plat, de exemplu, unde Marina Baboi deţine a 15-a performanţă europeană, cu timpul 11 secunde și 71 sutimi de secundă, se află nu mai puţin de 6 sprintere din Germania şi 5 din Marea Britanie.

Una dintre atletele din Germania – Jennifer Montag, are recordul personal de 11 secunde și 29 de sutimi, mai bine decât recordul naţional de senioare al României, iar trei dintre ele au performanţe mai bune decât recordul naţional Under 20 din ţara noastră.

Obiectivul pe care Marina şi l-a propus la aceste Campionate Europene este accederea în semifinale, calificarea în finală fiind considerată chiar o performanță de excepție.

Pentru Marina Baboi, Campionatele Europene U20 din Italia vin în completarea unui an de vis: 10 titluri de campioană naţională şi unul de vicecampioană naţiona­lă, 4 titluri de campioană balcanică Under 20, câştigarea Internaţionalelor de Atle­tism ale României în proba de 100 m, dar și 24 de curse terminate pe prima poziţie la 6 probe atletice.

Fii Reporter