Marina Baboi a obținut cel mai important succes din carieră, cu o zi înainte de majorat

Buzoianca Marina Baboi a cucerit, în weekend, la Cluj Napoca, cea mai importantă distincție de până acum din carieră. Cu doar o zi înainte de a împlini 18 ani, sportiva legitimată la LPS Buzău – CSA Steaua București (antrenori Gabriel Nicolau și Doina Voinea) a câștigat proba de 100 de metri plat din cadrul Internaționalelor României de Seniori, prilej cu care a devenit lideră absolută a sprintului românesc în 2017.

De remarcat că la această competiție găzduită de „Cluj Arena” au participat cei mai buni atleți ai momentului din România și din Republica Moldova, iar accesul s-a făcut doar pe baza unei invitații oferită de Federația Română de Atletism.

Confirmarea baremului pentru Campionatele Europene de juniori 1 din luna iulie din Italia, atingerea cifrei de 80 de clasări pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere în carieră și, în același timp, a 17-a oară în acest an când obține victoria într-o cursă de sprint au fost alte câteva repere deosebite bifate de Marina Baboi la Internaționalele României.

Pe Marina Baboi o așteaptă în continuare noi provocări. Prin titlul cucerit la Cluj Napoca, atleta buzoiană a devenit titulară în echipa națională de seniori a României ce va participa la Cupa Europei pe echipe care se va desfășura la sfârșitul lunii la Vaasa, în Finlanda. De asemenea, Marina Baboi urmează să concureze, pe 1 și 2 iulie, la Campionatele Balcanice de juniori 1 ce vor avea loc la Pitești.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI