VIDEO Inspectoratul pentru Situații de Urgență va primi și în 2018 tehnică nouă de intervenție

Vestea a fost dată astăzi de adjunctul șefului Inspectoratului General pentru Situatii de Urgență, colonelul Cezar-Mihai Damian, prezent la Buzău la bilanțul pompierilor. Printre noile achizitii ale ISU Buzau se vor număra autospeciale cu apă și spumă, autoscări mecanice dar și alte utilaje care vor ușura munca pomperilor.

Anul 2017 nu a fost unul deloc ușor pentru pompierii buzoieni. Zilnic, pompierii au acționat la 21 de intervenții, conform mediei.

Adjunctul inspectorului șef al IGSU, colonelul Cezar-Mihai Damian, a adus vesti bune pentru pompierii buzoieni. ISU Buzău va fi dotat și in acest an cu tehnică nouă, autospeciale cu apă și spumă, autoscări mecanice dar și alte utilaje care vor ajuta ușura munca pomperilor.

Prefectul judetului Buzău, Carmen Ichim, le-a mulțumit pompierilor buzoieni pentru ajutorul dat oamenilor aflati in necaz.

Potrivit ISU Buzău, în 2017, in judet au avut loc 388 de incendii, majoritatea în mediul rural, care s-au soldat cu 4 morți și 12 răniți, dar și pagube materiale în valoare totală de 4,5 milioane de lei.

În anul 2017 gradul de dotare cu tehnică de intervenţie nouă la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău a fost îmbunătăţit substanţial prin repartizare de către Inspectoratului General a următoarelor bunuri:

– două camioane pentru transport containere la intervenţie;
– o autoscară de 42m de lucru şi salvare de la înălţime;
– un container multirisc pentru camionul transport containere;
– un container linie tehnică de întreţinere echipamente individuale de protecţie;
– o barcă pneumatică a 4 persoane cu rame BP.

De asemenea, prin grija Consiliului Judeţean Buzău, au intrat în dotarea inspectoratului următoarele bunuri:
– un vehicul şenilat UTV ARGO 8×8 şi remorcă transport vehicul ;
– un scaun bariatric pentru transport persoane supraponderale;
– o cameră cu termoviziune;
– un autoturism Dacia Logan MCV;
– două remorci transport materiale pentru intervenţie.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI