joi, 30 noiembrie, 2023

În ciuda scandalului pe marginea meciurilor trucate, Gloria Buzău își vede de drumul în Liga a doua. Miercuri va juca cu CFR Suceava

În ciuda scandalului pe marginea meciurilor trucate, Gloria Buzău își vede de drumul în Liga a doua. Miercuri va juca cu CFR Suceava

Facebook
Twitter
Email
Liga a doua la fotbal programează mâine etapa a 16-a, intermediară. Gloria Buzău va juca pe teren propriu împotriva formației Rapid CFR Suceava. Între timp, continuă audierile Comisiei de Disciplină a FRF cu privire la meciurile trucate pentru obținerea de câștiguri la pariuri. Ieri, a fost rândul lui Viorel Ion să dea explicații în legătură cu meciurile suspectate că au fost trucate. 

În cadrul etapei a 16-a a Ligii a doua, Gloria Buzău va juca mâine, pe teren propriu, împotriva formației Rapid CFR Suceava. Gruparea buzoiană se află într-o formă de invidiat în această perioadă. Gloria vine după două victorii consecutive, împotriva formațiilor Bucovina Pojorâta și Ceahlăul, și țintește un succes și mâine, împotriva sucevenilor. Partida Gloria Buzău – Rapid CFR Suceava va începe la ora 14.00.
 
Tot mâine, în cadrul etapei cu numărul 16 a Ligii a doua la fotbal, se mai dispută partidele: Sport Club Bacău – Bucovina Pojorâta, ACS Berceni – Dunărea Călăraşi, CS Baloteşti – FC Academica Clinceni, Ceahlăul Piatra Neamţ – Rapid Bucureşti și Oţelul Galaţi – Dacia Unirea Brăila.
 
Între timp, continuă audierile Comisiei de Integritate a FRF cu privire la meciurile trucate pentru obținerea de câștiguri la pariuri. Antrenorul Viorel Ion s-a prezentat ieri în fața Comisiei de Disciplină pentru a oferi explicații în legătură cu mai multe meciuri pe care Departamentul de Integritate le suspectează că ar fi fost trucate pentru obținerea de câștiguri din pariuri online. Antrenorul, principalul vizat în acest caz, a fost la sediul FRF alături de președintele clubului, Dan Tulpan și de secundul Marian Roșu.
 
Viorel Ion spune că a fost șantajat de foști jucători ai clubului, cărora nu le-au mai fost prelungite contractele în această vară și susține că, totodată, este vorba de răzbunarea unui apropiat al clubului, către care echipa din Buzău are datorii. Antrenorul amenință că îl va da în judecată pe șeful Departamentului de Integritate al FRF, Costin Negraru, (foto pe mail) pe care îl acuză că i-ar fi „învățat” pe jucători ce să declare în fața Comisiei.
 
Gloria Buzău a intrat în atenția Departamentului de Integritate încă din cantonamentul din vara anului 2014, desfășurat la Izmit, în Turcia, după o serie de amicale cu rezultate surprinzătoare, 1-8 cu Mordovia Saransk fiind un exemplu. Echipa ar fi aranjat și meciuri de campionat din sezonul trecut al Ligii a doua.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.