Imprimanta braille achiziționată în cadrul campaniei Maratonul Luminii a ajuns la Liceul pentru Deficienți de Vedere Buzău

Bucurie mare, în această dimineață, printre elevii Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Buzău. Motivul l-a constituit primirea imprimantei de tip braille, pe care copiii au dobândit-o în urma campaniei umanitare Maratonul Luminii.

Fabricată în Suedia, imprimanta de ultimă generație poate printa până la 400 de pagini A4 pe oră, față-verso, pe orizontală și pe verticală, permițând tipărirea în scrierea braille a manualelor și a altor materiale didactice auxiliare, fișe de lucru și subiecte de examen pentru toate disciplinele de învățământ, inclusiv pentru matematică, asigurând astfel egalitatea de șanse a elevilor nevăzători atât ai generației actuale, cât și ai celor viitoare.

Demarată la jumătatea lunii februarie și încheiată pe 4 martie, printr-un eveniment unic în România, campania Maratonul Luminii s-a dovedit a fi un real succes, reușind, într-un timp record, de numai trei săptămâni, să strângă suma de 21.000 lei necesară achiziționării imprimantei.

Imprimanta

Succesul primei campanii a Centrului European pentru Integrare Socio-Economică la Buzău a determinat reprezentanții acesteia să transforme campania Maratonul Luminii într-un eveniment anual, cu tradiție, pe care organizația îl va realiza în parteneriat cu maratonistul Daniel Nica, inițiatorul proiectului din acest an.

Fii Reporter