sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Handbalistele de la HM Buzău au pierdut în faţa echipei Măgura Cisnădie, dar își mențin șansa la promovare

Handbalistele de la HM Buzău au pierdut în faţa echipei Măgura Cisnădie, dar își mențin șansa la promovare

Facebook
Twitter
Email

După victoria de sâmbătă seară, împotriva colegei de eşalon CSM Slatina, echipa buzoiană a pierdut în fața prim divizionarei Măgura Cisnădie, iar elevele lui Romeo Ilie speră acum la locul 3 în cadrul turneului, care ar putea duce în prima ligă în cazul în care una dintre formațiile din liga națională va renunța.

În primul meci, disputat sâmbătă seară, în Sala sporturilor din Pitești, formația buzoiană a câștigat împotriva colegei se eșalon, CSM Slatina. Scorul final a fost 28-24, după una dintre cele mai bune evoluţii din istoria recentă a echipei buzoiene. Din păcate, elevele lui Romeo Ilie nu au putut să se impună și în fața favoritei acestui turneu, Măgura Cisnădie.

Cu experienţa unui an de Ligă, formaţia sibiană a fost la conducerea jocului, dar buzoiencele nu au lăsat-o să se desprindă decisiv. Scorul a fost mai mereu foarte strâns, la pauză doar două goluri avans pentru Cisnădie, 15-13.

Echilibrul s-a menţinut pînă la jumătatea reprizei a 2-a, când în rol şi-au intrat cei doi arbitri, nemţenii Ifrim şi Ilisei, care au asistat impasibili la loviturile încasate de Larisia Baciu şi Denisa Matei, atât de grave încît au necesitat intervenţia medicilor de pe ambulanță, iar în cazul Denisei chiar transportul de urgenţă la Spitalul Județean de Urgență Argeș! Măgura Cisnădie s-a dezlănţuit pe final, adjudecându-şi partida cu scorul de 32-25.

Promovarea în Liga Naţională încă mai este posibilă pentru Handbal Municipal. Echipa buzoiană ar putea ajunge în primul eşalon şi de pe locul 3, asta însemnând să câştige marţi dimineaţă meciul cu ocupanta locului 2 din cealaltă grupă, Ştiinţa Bucureşti sau Cetate Deva, într-o aşa zisă finală pentru locurile 3-4.

Încă nu este nimic oficial, dar se vorbeşte tot mai mult despre iminenta retragere din campionat a formației HCM Baia Mare, rămasă fără jucătoare, dar mai ales fără sprijinul financiar al municipalităţii. În aceste condiţii, s-ar mai elibera un loc în Liga Naţională, care va fi acordat echipei ce va termina pe locul 3 turneul de baraj de la Piteşti.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Împrumutul rapid: Când timpul este esential

În lumea finanțelor personale, un împrumut rapid poate oferi soluții rapide și eficiente dacă te confrunți cu probleme financiare urgente sau imprevizibile. Asemenea unui buton