Generalul Lucian Foca, fost comandant al Diviziei 2 Infanterie Getica, se pensionează

După patru luni de la predarea comenzii Diviziei 2 Infanterie Getica pentru a prelua comanda Forţelor Întrunite, generalul Petrică Lucian Foca s-a hotărât să treacă în rezervă, nu înainte însă de a fi înaintat în grad.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, un decret privind ”înaintarea în gradul de general-locotenent – cu trei stele, la trecerea în rezervă, a domnului general-maior – cu două stele Foca Petrică-Lucian din Ministerul Apărării Naționale, la data de 31 august 2017”.

La jumătatea lunii mai, generalul în vârstă de 57 de ani a părăsit funcția de comandant al Diviziei 2 Infanteria „Getica” mare unitate ce își are cartierul general la Buzău. La vremea respectivă, el a fost promovat în funcția superioară, aceea de comandant al Comandamentului Forţelor Întrunite. Locul său a fost luat de generalul de brigadă Gheorghe Vișan, care și el a trecut în rezervă la începutul lunii august.

Lucian Foca s-a născut pe 24 august 1960, în Sinaia. Este absolvent al Liceului Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc şi al Şcolii Militare de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Între 1988-1990, a urmat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare, Facultatea de Arme Întrunite, pe care a absolvit-o ca şef de promoţie. În perioada 2000-2004 a fost comandant al Detaşamentului şi Batalionului de Informaţii Militare, iar între anii 2010-2014, comandant al Brigăzii de Informaţii Militare „Mareşal Alexandru Averescu”. Din 2014 s-a mutat cu serviciul la Buzău, acolo unde a condus, vreme de 3 ani, Divizia 2 Infanterie „Getica”.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI