joi, 22 februarie, 2024

GALERIE FOTO Micuții judoka de la CS Metalul Beta obțin medalii după medalii la campionatele naționale

GALERIE FOTO Micuții judoka de la CS Metalul Beta obțin medalii după medalii la campionatele naționale

Facebook
Twitter
Email

Buzăul are o pepinieră promițătoare de judoka. O demonstrează micii sportivi de la clubul Metalul Beta Buzău, antrenați de sensei Ioana Nicola, care au obținut la jumătatea acestei luni rezultate deosebite la o importantă competiție națională. Este vorba despre Campionatul Naţional de judo rezervat copiilor Under 10 şi Under 11.

La evenimentul care s-a desfăşurat între 17 și 19 iunie, la Timişoara, competiţie cu participare numeroasă, au urcat pe tatami şi sportivi buzoieni. Frații Bunea, Alex și Denis, au obținut rezultate deosebite.

”Cei doi sunt sportivi foarte buni și pot deveni și mai buni în judo. Denis Bunea a ieșit campion la Under 10, categoria plus 50 de kilograme, iar fratele lui, Alexandru, a obținut medalia de bronz, la Under 11, categoria plus 55 de kilograme. Sunt mândră de ei, dar și de ceilalți sportivi ai mei, care îmi produc multă satisfacție”, ne-a declarat Ioana Nicola, antrenoarea copiilor.

Performanțe în judo înregistrează însă și fetele. Bianca Cioară, o copilă de nici 12 ani, s-a întors de la Baia Mare, anul acesta, cu medalia de bronz, categoria 29 de kilograme.

De asemenea, Denisa Marin, cea mai mare din grupul laureaților din acest an, a câștigat locul al treilea la Campionatul Național de judo Under 14, de la Miercurea Ciuc, unde a participat la categoria de greutate plus 57 de kilograme. Denisa a adus și cele mai multe puncte pentru clubul buzoian.

” Pe Denisa am trimis-o și la un turneu internațional, în Germania, unde a ieșit pe locul doi. Anul acesta a ieșit a doua, însă anul trecut mi-a venit cu medalia de aur. Ea a punctat astfel pentru club. Ceilalți, de la categoriile mai mici de vârstă, nu punctează, dar vor crește și în vțârstă dar și în performanță”, ne-a declarat Ioana Nicola.

Clubul de judo CS Metalul Beta Buzău are sala de antrenament sub una dintre peluzele stadionului Gloria. Peste 30 de copii sunt înscriși în această perioadă în clubul buzoian, al cărei antrenor, Ioana Nicola, este deținător al centurii negre de peste două decenii.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.