duminică, 25 februarie, 2024

FOTO Parcele de copaci cu nume de eroi, înființate de Armată în două comune din Buzău

FOTO Parcele de copaci cu nume de eroi, înființate de Armată în două comune din Buzău

Facebook
Twitter
Email

Zeci de militari din garnizoana Buzău au participat în localitățile Berca și Siriu la o acțiune de plantare a unor copaci în memoria eroilor căzuți în luptă pentru țară. Puieților le-au fost atribuie numele unor eroi căzuți la dorie pe raza celor două comune.

Campania are loc cu ocazia împlinirii a 105 ani de la înființarea Armatei a 2-a, mare unitate pe structura căreia a apărut Divizia 2 Infanterie „Getica”.

Înființarea parcelelor de copaci cu nume de eroi din localitățile Berca și Siriu continuă programul început anul trecut în municipiul Buzău când stejarilor plantați în Parcul Crâng le-au fost atribuite numele unor eroi din Primul Război Mondial.

”Noi, militarii, vom fi prezenți oriunde este nevoie de sprijin, speranță, încredere și solidaritate așa cum am demonstrat-o și în această perioadă de pandemie pe care o trecem împreună”, transmit reprezentanții Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

La activitate au participat voluntari din unitățile militare buzoiene, elevi ai școlii gimnaziale din localitatea Siriu, reprezentanți ai Prefecturii Județului Buzău, Consiliului Județean Buzău, autorități publice locale și fețe bisericești.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.