FOTO Autoritățile Buzăului au sărbătorit ziua de 9 Mai în ploaie

Cadre militare active, în rezervă şi în retragere, veterani de război şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale buzoiene, au participat la ceremonia militară organizată la Monumentul Eroilor Neamului din faţa Prefecturii, cu prilejul zilei de 9 Mai.

Prin activitățile organizate de către militarii Garnizoanei Buzău, care au cuprins un ceremonial militar şi religios Zilua Independenţei de Stat a României, Zilua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Europei.

„Ziua de 9 mai are pentru poporul român o triplă semnificaţie. Pe lângă Ziua Independenţei de Stat, proclamată în anul 1877, românii sărbătoresc Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial la 9 mai 1945, dar şi Ziua Uniunii Europene. (…)Astăzi, 9 Mai, este o zi a solidarităţii, o zi a unităţii, o zi a bucuriei”, a declarat comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, generalul-maior dr. Petrică-Lucian Foca la începutul alocuţiunii.

După depunerea coroanelor şi a jerbelor de flori la monument, Garda de Onoare şi muzica militară au defilat în faţa oficialilor. Ceremoniile s-au desfăşurat pe o ploaie torenţială, astfel că publicul a fost mai puțin numeros decât în alți ani.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI