FOTO A început Festivalul Internaţional de Dansuri Tradiționale

Ansambluri folclorice din opt ţări vor dansa pentru buzoieni, în acest weekend. Delegaţiile au fost primite joi la Consiliul Judeţean. Ploaia a dat peste cap planurile organizatorilor, grupurile de dansatori pornite aseară în paradă fiind nevoite să se adăpostească sub copaci, apoi la Consiliul Județean.

Buzăul găzduiește cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Dansuri Tradiționale „Plaiurile Mioriţei”, care va reuni, în perioada 27–30 iulie, obiceiuri specifice din opț ţări, între care Algeria, Serbia si Grecia. În aceeaşi perioadă, la Buzău se va desfăşura şi Târgul Naţional de Meşteri Populari la care sunt invitaţi să participe toţi cei care doresc să desluşească tainele meşteşugarilor.

Trei dintre formaţiile de dansuri participante sunt pentru prima dată la Buzău. Este vorba despre ansambluri din Italia, Cehia și Republica Moldova. Alături de acestea vor participa și trupe de dans din Algeria, Serbia, Macedonia și Grecia. Joi, reprezentanții ţărilor participante au fost primiţi la Consiliul Judeţean Buzău. La eveniment a fost prezent şi preşedintele Consiliului Raional Soroca, Republica Moldova, Ghenadie Muntean.

Sutele de dansatori, îmbrăcaţi în porturi populare specifice fiecărei ţări, vor putea fi admiraţi atât în municipiul Buzău cât şi în alte localităţi din judeţ.

Parada internațională a portului popular a început, joi, la ora 17.30, în municipiul Buzău, cu plecare din Piața Dacia, pe traseul B-dul Nicolae Bălcescu – Parcul Crâng. Ploaia a dat peste cap planurile organizatorilor, grupurile de dansatori fiind nevoite să se adăpostească sub copaci, apoi la Consiliul Județean.

În fiecare seară, de la ora 17.30, muzica și dansurile populare se vor reuni în Parcul Crâng până duminică, atunci când va avea loc festivitatea de premiere. Reprezentanţii delegaţiilor au promis spectacol, pe tot parcursul festivalului.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI