sâmbătă, 9 decembrie, 2023

Filmele românești “De ce eu?” şi “Live” rulează joi si vineri, în amfiteatrul din Parcul Tineretului

Filmele românești “De ce eu?” şi “Live” rulează joi si vineri, în amfiteatrul din Parcul Tineretului

Facebook
Twitter
Email
Joi şi vineri seară, buzoienii vor avea ocazia să vizioneze gratuit, în amfiteatrul din Parcul Tineretului, două producţii româneşti de excepţie. Este vorba despre pelicula “De ce eu?”, un film ce reflectă, prin filtrul regizoral al lui Tudor Giurgiu, povestea procurorului sinucigaș Cristian Panait și “Live”, o poveste despre o prezentatoare TV de succes, dispusă să îşi sacrifice sănătatea în lupta pentru rating.

Joi seară, începând cu ora 21.00, va rula filmul “De ce eu?”, un film bazat pe fapte reale, care spune povestea lui Cristian, un tanăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupție în tumultuosul context social-politic din România anilor 2000. 
 
Cristian, rol interpretat de Emilian Oprea, investighează cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mită, fals şi uz de fals, sustragere de documente. Ancheta are însă implicaţii la nivel extrem de înalt și îi spulberă tânărului magistrat încrederea în justiţie. Încercând să descopere adevărul, Cristian intră într-o zonă periculoasă și se expune unor revelații dureroase și neașteptate. 
 
Din distribuţie mai fac parte: Mihai Constantin, Olga Delia Mateescu, Sore Mihalache, Andreea Vasile, Dan Condurache şi Virgil Ogăşanu. 
 
Vineri seară, de la aceeaşi oră, buzoienii vor putea urmări lungmetrajul “Live”, o poveste despre o prezentatoare TV de succes, Ema, intrerpretată de Rodica Lazăr, gazda unei apreciate emisiuni de investigații. Succesul ei depinde major de rating, iar Ema e dispusă să își pună la bătaie sănătatea, dar și toate resursele pentru a scoate adevărul la iveală. 
 
Unul dintre cazuri o aduce însă în mijlocul unui scandal de proporții care îi va schimba dramatic viața. Ema va fi prinsă în strânsoarea unei uriașe și periculoase mașinării care demască cele mai controversate personaje politice ale momentului.
 
Scenariul este semnat de Vlad Păunescu și Mihai Mănescu, director de imagine Adrian Silișteanu, scenografia a fost realizată de Călin Papură, costumele au fost create de Oana Păunescu, montaj Dan Nanoveanu, muzica Petru Mărgineanu. Pelicula îi are în distribuție pe actorii Rodica Lazăr, Tudor Chirilă, Crina Tofan, Ioana Blaj, Constantin Chiriac, Adrian Titieni, Doru Ana, Claudiu Bleonț, Andrei Huțuleac.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.