miercuri, 21 februarie, 2024

Festivalul Internațional COMIC 7 B și-a desemnat câștigătorii. Actori din Israel, premiați pentru cel mai bun spectacol

Festivalul Internațional COMIC 7 B și-a desemnat câștigătorii. Actori din Israel, premiați pentru cel mai bun spectacol

Facebook
Twitter
Email

Cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B, desfășurat la Buzău timp de o săptămână, și-a desemnat câștigătorii. Doi actori din Israel au obținut premiul pentru cel mai bun spectacol.

La secțiunea Improvizație, juriul format din actorii Andrei Duban, Doru Cătănescu, unul dintre cei mai vechi improvizatori români, și Iulian Ilinca a decis ca trofeul pentru Cea mai bună trupă să meargă în Iași, la Trupa IDIOT.

La secțiunea Teatru de comedie, jurați au fost actorii Cristi Iacob, Bogdan Talașman și Victoria Dicu. Ei au decis ca cel mai bun spectacol să fie desemnat ”Teatru de repertoriu – Repertory Theatre”, din Israel, cu Erez Drigues și Jeffrey Ophir, text de Eldad Cohen.

Cel mai bun actor a fost Liviu Cheloiu, pentru rolul din spectacolul ”Șase din 49”, regia Alexandru Maftei, o producție Teatrul de Artă București, cea mai bună actriță, Dana Voicu, pentru rolul din spectacolul Șase din 49, regia Alexandru Maftei, o producție Teatrul de Artă București.

Trofeul de popularitate a fost acordat pentru spectacolul ”Happy End”, în regia lui Alex Bogdan, cu Tudor Istodor și Raluca Aprodu.

COMIC 7 B este primul eveniment dedicat exclusiv teatrului independent la Buzău, iar ediția 2017 le-a oferit iubitorilor de teatru și improvizație ocazia de a vedea două premiere naționale – spectacolele Procesul lui David M. Golan, în regia lui Matei Lucaci-Grünberg, și Teatru de repertoriu, din Israel – printre cele 16 spectacole de comedie și show-uri de improvizație cu unele dintre cele mai apreciate trupe din țară.

În plus, buzoienii au avut ocazia de a vedea, pentru prima dată, expoziția de fotografie personală a regizorului Silviu Purcărete, ”Lumea lui Purcărete”, o producție a Festivalului Național de Teatru, ediția 2015.

Pe scena de teatru a festivalului, publicul i-a aplaudat, printre alții, pe actorii Octavian Strunilă, Paul Ipate, Tudor Istodor, Raluca Aprodu, Maria Obretin, Anca Dumitra, George Constantinescu, Liviu Cheloiu, Dana Voicu, Marcela Motoc, Alexandru Unguru, Mișa Șerban, Constantin Zamfirescu și Iulian Ilinca.

Tot în cadrul festivalului COMIC 7 B, elevii de la secția de Artă Plastică a Liceului de Arte ”Margareta Sterian” din Buzău au participat la un concurs de design de afiș pentru ediția 2018 a festivalului, iar lucrările câștigătoare vor face parte din campania de promovare a ediției de anul viitor.

Festivalul COMIC 7 B promovează producțiile independente de calitate, create în afara tiparelor clasice, umorul de excepție, manifestările artistice interdisciplinare – pe scurt, conceptul de artă modernă deschisă unui public cât mai larg.

Festivalul Internațional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B este organizat de Asociația Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Consiliul Județean Buzău, cu Teatrul George Ciprian Buzău și cu Primăria Municipiului Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.