duminică, 19 mai, 2024

Expoziţie de tehnică militară folosită în teatrele de operaţii

Expoziţie de tehnică militară folosită în teatrele de operaţii

Facebook
Twitter
Email

Garnizoana Buzău, sub coordonarea Diviziei 2 Infanterie „Getica”, a prezentat, duminică, tehnica militară din dotarea unităţilor de comunicaţii şi informatică, geniu, paraşutişti şi a forţelor speciale, echipamente de ultimă oră folosite în teatrele de operaţii din străinătate. La activitate au fost prezenţi şi doi câini specializaţi în depistarea dispozitivelor explozive dar şi doi roboţi folosiţi la dezamorsarea acestora.  Mii de vizitatori au putut admira originalul Drapelului de luptă al Diviziei 2 Infanterie „Getica”, datând din 1916, şi au asistat la ceremonia de schimbare a gărzii şi la un concert de fanfară. Copiii s-au jucat cu patru câini dresaţi pentru identificarea elementelor de explozibil din teatrele de operaţii.

„Sunt expuse echipamente de ultimă generaţie cu care este înzestrată armata română, de geniu, de transmisiuni şi pentru forţe speciale, fiecare unitate participantă la această acţiune are cel puţin o misiune în teatrele operaţii din Afganistan, Irak şi Kosovo”, a declarat lt.col. Toni Ene, ofiţerul de presă al Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

Această nouă acţiune prefaţează Ziua Forţelor Terestre, care se va sărbători marţi, 23 aprilie a.c., printr-un simpozion la sediul Diviziei 2 Infanterie „Getica” şi vizionarea unui film realizat pe teatrele de operaţii din străinătate.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.