El ar fi trebuit să fie următorul Beligan! Tânărul actor Sorin Șaguna a murit însă înaintea idolului său

Moartea actorului Radu Beligan a lăsat în urmă un gol imens în sufletul românilor. Unul dintre cei care l-au venerat a fost și actorul buzoian Sorin Șaguna, un tânăr care pășea rapid către culmile teatrului. Colegii îl numeau ”noul Beligan”, date fiind asemănarea fizică și admirația lui pentru marele actor. S-a stins însă prea devreme.

Admirația era reciprocă între actorii pe care îi despărțeau 70 de ani. Oameni de teatru spun că Radu Beligan avea gânduri mari pentru tânărul Sorin Șaguna care îl vrăjise pe maestru cu palmaresul bogat realizat până la vârsta de 25 de ani.

Sorin Şaguna a fost unul dintre cei mai talentaţi studenţi de la UNATC, absolvind facultatea de actorie cu media 10. S-a angajat la teatru unde s-a făcut remarcat în piesa „O noapte furtunoasă” alături de Florin Zamfirescu.

Sorin avea toate şansele să ajungă o mare stea a scenei româneşti, pentru că era deosebit de talentat.

În iulie 2014, actorul Sorin Şaguna a încetat din viaţă la numai 25 de ani, din cauza unei boli incurabile. ”Visa să ajungă un mare actor. A interpretat numeroase roluri alături de maestrul Beligan care i-a fost şi profesor”, declara în 2014 Adrian Șaguna, fratele regretatului actor.

sorin-sagunaActorul Sorin Șaguna s-a născut în Buzău și avea 25 de ani. Absolvise Liceul de Artă Margareta Sterian și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, fiind distribuit în mai multe spectacole alături de nume de referință ale scenei românești.

Cupletul genial din ceruri

Cei doi actori vor face echipă în teatrul din ceruri. La doi ani după moartea tânărului actor Sorin Șaguna a murit și idolul său. Maestrul Radu Beligan s-a stins miercuri, la ora 13.00, la Spitalul de Urgență Elias, în urma unui stop cardio-respirator.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului Radu Beligan va fi depus în foaierul Sălii Mari a Teatrului National „I.L. Caragiale” din București, sâmbătă, între orele 10.00 și 13.00, iar înmormântarea va avea loc în aceeași zi la Cimitirul Bellu, a anunțat miercuri Uniunea Teatrală din România – UNITER.

Fii Reporter