duminică, 10 decembrie, 2023

Două buzoience, speranțe ale atletismului românesc. Marina Baboi și Iulia Drăgoi au devenit campioane la naționalele de cadeți în aer liber la atletism

Două buzoience, speranțe ale atletismului românesc. Marina Baboi și Iulia Drăgoi au devenit campioane la naționalele de cadeți în aer liber la atletism

Facebook
Twitter
Email
Stadionul național de atletism din București a găzduit în weekend finalele campionatului național de cadeți în aer liber la atletism. Peste 600 de sportivi de la 117 cluburi din țară au luat startul la aceaste întreceri, printre ei și șase atleți buzoieni. Doi dintre aceștia, Marina Baboi şi Iulia Drăgoi, s-au întors acasă cu două titluri naționale și o medalie de argint. 

Rezultate excelente pentru atletismul buzoian. Marina Andreea Baboi, de la LPS Buzău, pregătită de prof. Gabriel Nicolau, a devenit, sâmbătă, campioana națională a cadetelor în proba de 100 de metri plat, alergând cel mai bun timp din carieră, 12.05 secunde și corectând a cincea oară în acest sezon recordul național stagional al cadetelor în această probă. 
 
Duminică, Marina Baboi a obținut medalia de argint în proba de 200 de metri plat. În urma prestațiilor excelente din acest sezon în aer liber, Marina Baboi fost inclusă în echipa națională de seniori la atletism a României, care va concura, în zilele de 20 și 21 iunie, la Heraklion, Grecia, la Campionatul european de atletism pe echipe – prima ligă valorică – alături de alte 11 echipe naționale.
 
De asemenea, sâmbătă, tot în cadrul finalelor naționale ale campionatului național de cadeți, atleta Iulia Drăgoi, din Râmnicu Sărat, a obținut titlul național în proba de 2000 de metri obstacole, probă pe care o câștigase și în sezonul trecut, stabilind și ea cea mai bună performanță națională în 2015 la nivelul cadetelor în această cursă.
 
Atleta Iulia Drăgoi, elevă a Liceului “Alexandru Vlahuță” Râmnicu Sărat, este pregătită de profesorul Dumitru Ureche.
 

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.