Doar 500.000 de lei, banii pe care se bat cluburile și asociațiile sportive din oraș

Anul 2017 este unul negru pentru sportul buzoian. Marți a fost aprobat bugetul pe 2017 iar potrivit documentului Primăria Buzău nu va acorda sprijin material direct cluburilor din oraș. De altfel, în proiectul de buget pentru 2017, nici măcar nu există prevăzut un capitol pentru sport.

Bugetul Primăriei Buzău, aprobat la începutul săptămânii, nu prevede alocări de sume pentru cluburile sportive din oraș.

După ce, anul trecut, arieratele au fost invocate ca motiv pentru care nu s-au putut da bani pentru sport, Primăria Buzău evită să acorde sprijin financiar direct cluburilor sportive. Edilul Constantin Toma spune că, de acum înainte, finanțările în acest domeniu se vor acorda în baza unui concurs de proiecte.

500.000 de lei este suma pe care trebuie să o împartă cluburile și asociațiile sportive din oraș iar în caz că vor fi multe solicitări, practic sumele împărțite cluburilor vor fi foarte mici.

Eventuala lipsă de finanţare din partea Primăriei, pentru al doilea an consecutiv, ar fi o lovitură dură primită atât de echipa de handbal feminin, dar şi cea de rugby, Stejarul. Încă de la începutul anului, cele două structuri sportive au anunţat că dacă Primăria nu le va ajuta cu bani în acest an, le va fi aproape imposibil să continue.

În momentul de față, singurul sprijin material pentrucele două echipe vine din partea Consiliului Județean. Anul acesta, au fost alocate din bugetul județului 300.000 de lei, pentru Stejarul, şi 150.000 de lei pentru Handbal Municipal.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI