Divizia 2 „Getica” rămâne fără comandant. Generalul Gheorghe Vişan a trecut în rezervă

Generalul de brigadă cu o stea Gheorghe Vişan părăseşte comanda Diviziei 2 Infanterie „Getica” la doar două luni şi jumătate de la numirea în funcţie. Actualul conducător al celei mai importante structuri militare din Buzău a decis să se pensioneze.

Vişan a făcut raport pentru pensionare iar solicitarea i-a fost aprobată marţi de preşedintele Klaus Iohannis alături de a altor generali importanţi din MApN. MAI şi SRI.

Pe 15 mai 2017, generalul de brigadă Gheorghe Vişan a preluat comanda marii unităţi buzoiene de la generalul-maior Lucian Foca, promovat în funcţia de comandant al Comamdanentului Forţelor Întrunite.

Generalul Gheorghe Vişan s-a născut la data de 12 Octombrie 1961 în Vălenii de Munte, Prahova. În anul 1980 a absolvit Liceul Militar „Dimitrie Cantemir”, iar în 1983 a absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” (arma Infanterie).

Printre cei pensionaţi prin decret prezidenţial se numără şi trei colonei SRI: Mihaela Dumitrescu, Bogdan Pasăre şi Simion Cecan. Ei au fost şi avansaţi în gradul de generali de brigadă cu o stea, la trecerea în rezervă.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI