miercuri, 21 februarie, 2024

DGASPC Buzău organizează petreceri în căminele de bătrâni, de Ziua Internațională a Vârstnicilor

DGASPC Buzău organizează petreceri în căminele de bătrâni, de Ziua Internațională a Vârstnicilor

Facebook
Twitter
Email

Pe 1 octombrie, întreg mapamondul sărbătoreşte ”Ziua Persoanelor Vârstnice” iar anul acesta evenimentul se vrea a fi unul de neuitat pentru asistaţii aşezămintelor de bătrâni din judeţul Buzău. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului organizează diverse spectacole în toate centrele de asistenţă şi îngrijire din structura sa. La Căminul pentru Persoane Vârstnice din comuna Smeenieste programat începând cu ora 11.00 un program artistic realizat cu sprijinul Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Buzău, reprezentat prin Gabriela Bolocan, Ion Băicuş, Teodora Bârsan, Alexandru Petcu, Nina Stamate, Diana Ştefănescu și Filofteia Drăghici.

În paralel, la Centrul de Asistenţă Medico-Socială Pogoanele sunt programate momente artistice susţinute de elevi ai Liceului Teoretic Pogoanele – Ansamblul „Ciuleandra” şi elevi din cadrul Şcolii Generale cu clasele I-VIII din Căldărăşti.

De asemenea, Căminul pentru Persoane Vârstnice “Alecu Bagdat” din Râmnnicu Sărat va organiza începând tot cu ora 11.00 un program artistic cu sprijinul Centrului Cultural „Florica Cristoforeanu” din oraş, reprezentat prin Grupul Muguraşii Râmniceni, Grupului Şcolar Economic „Elina Matei Basarab” Râmnicu Sărat şi al copiilor din cadrul Serviciului „Case de tip familial” şi Centru de zi „Piticii”.

Tot pe 1 octombrie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului marchează împlinirea a 180 de ani de când Alecu Bagdat a lăsat prin testament clădirea Căminului pentru persoane vârstnice Alecu Bagdat, unde acum beneficiază de sprijin şi îngrijire un număr de 70 de bătrâni.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.