Cu rulota, la Vulcanii Noroioși. Turiștii caută opțiuni de cazare aproape de natură

Martie a dat startul sezonului în turismul cu rulota, la Vulcanii Noroioși. La doar 130 de kilometri distanţă de Bucureşti, în rezervaţia naturală Vulcanii Noroioşi, se află Muddyland, un camping numai bun pentru turiștii care dau vacanţele luxoase pentru o ieşire în natură, cu rulota sau cu cortul.

După lunga perioadă de restricții sanitare apoi lunile friguroase de iarnă, turiștii revin în număr din ce în ce mai mare pe drumurile din Buzău, în căutarea peisajului unic.

”Sunt ceva de senzație, zici că ești pe Marte. E foarte frumos și în același timp periculos și spectaculos”, spune Mihai, un turist din Ploiești, plecat cu familia în drumeție printre dealurile și munții Buzăului.

Vizitatorii vin deocamdată în grupuri mici, de aproape: din București și câteva județe vecine. Turiștii privesc uimiţi bolboroselile şi imortalizează cu telefonul mobil spectacolul oferit de natură.

Revenirea turiștilor în decorul selenar de la Pâclele Mari și Pâclele Mici se face treptat, spune custodele rezervației naturale unice din Subcarpații de Curbură.

”O medie într-un weekend trebuie să fie cel puțin o mie de și ceva de persoane. Cam așa erau în anii trecuți. Acum avem în jur de o sută de persoane”, explică Dumitru Roșu, custodele Rezervației Vulcanii Noroioși.

În rezervaţia naturală Vulcanii Noroioşi, se află de câțiva ani un camping numai bun pentru turiștii care dau vacanţele luxoase pe ieșirile în natură, cu rulota sau cortul.

Primele rulote au apărut deja iar proprietarii lor au găsit în perimetrul de la baza vulcanilor noroioși toate condițiile. Turiştii sunt ademeniţi şi cu bucate ca la mama acasă.

”Momentan avem în jur de 50 de locuri pentru rulote, asta însemnând în jur de 120 de metri pătrați pentru o rulotă”, precizează Aurel Boboc, administrator camping.

Rulotiştii se împrietenesc şi se organizează nu numai la bucătărie, ci şi la distracţie sau plecări în drumeții. Pe lângă rezervația Vulcanii Noroioşi, turiștii mai pot vizita în zonă Mănăstirile Berca, Ciolanu şi Răteşti, Tabăra de Sculptură de la Măgura, Muzeul Chihlimbarului Colţi sau mina de petrol de la Sărata-Monteoru.

Fii Reporter