Construcția hypermarketului Kaufland Sud, în dezbatere publică. Iată ce alte investiții sunt la orizont

Buzoienii sunt invitați să își spună părerea în legătură cu noua investiție de la fosta fabrică de lapte, unde se află în curs de amenajare un hypermarket Kaufland. Consultarea populației este o etapă obligatorie înaintea elaborării Planului Urbanistic Zonal.

Potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei, publicul este invitat să participe la dezbaterea publică în ziua de 15 martie, între orele 10 și 12, la sala 24 a Palatului Comunal.

Construcția noului obiectiv va determina modificarea configurației zonei, prin apariția unui sens giratoriu, a unor parcări, drumuri, trotuare, spații verzi, container fast-food, incinte de depozitare, totemuri și elemente de semnalistică. De aceea, este necesară consultarea în primul rând a celor care locuiesc sau derulează afaceri în vecinătatea zonei.

Demolarea clădirilor fostei fabrici de lapte este aproape finalizată. După obținerea tuturor avizelor, administratorul Kaufland va demara construcția complexului commercial.

Un demers similar va fi necesar și în cazul celui de-al doilea proiect major derulat în sudul orașului, și anume amenajarea unui supermarket Lidl în Bariera Ploiești. În acest caz, demersurile înaintează mai greu, întrucât zona vizată are mai multe vecinătăți, ceea ce complică elaborarea planului urbanistic zonal.

Până la sfârșitul acestui an, Buzăul se va îmbogăți cu cel puțin trei supermarketuri. Este vorba despre Kaufland Sud, Lidl și Mega Image, care va fi inaugurat până în luna mai la parterul complexului Galleria Mall.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI