Competiție de rally-raid, lângă Buzău. Printre piloți se află și prezentatoarea Roxana Ciuhulescu

Buzăul găzduiește în weekend competitia de rally-raid SsangYong Baja 500 Romania, o premieră pentru motorsportul tot-teren din România prin complexitatea sa și prin proba speciala de tip “BAJA”. Piloți din cinci ţări vor concura cu 80 de vehicule din toate categoriile ce pot participa la curse de rally raid, respectiv auto, moto, buggy, utv, atv și quad.

La competiție s-au înscris 33 de echipaje auto profi, zece echipaje auto promo, zece motocicliști și un echipaj la clasa Buggy. De asemenea, la clasa Promo, va exista Trofeul Duster 2017, destinat iubitorilor Daciei Duster, care vor fi prezenți cu șapte echipaje.

Vineri, concurenții vor poposi pe Platoul din Piața Dacia, iar de la ora 15.30 se va da startul competiției pe traseul Valea Câlnăului – Poligon – Comuna Vadu Pașii. Sâmbătă, 29 aprilie, este programată etapa a II-a, al cărei start se va da la ora 6.00. Festivitatea de premiere este programată duminică, de la ora 11.30.

Concursul se va remarca prin caracterul lui internațional, la start fiind prezenți concurenți străini din Bulgaria, Italia, Spania și Israel. Din România vor fi prezente multe echipaje de la cluburi sportive, împătimiți ai rally raidului, al motorsportului în general.

De asemenea, va fi prezentă la Buzău și Roxana Ciuhulescu, cunoscuta prezentatoare a emisiunii PRO­MOTOR, imaginea Land Rover România și a FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv). Aceasta participă la Ssangyong Baja 500 România în calitate de pilot, concurând la categoria PROFI cu un Ssang Yong Musso, o mașină prototip (fostă participantă Dakar), construită special pentru Rally Raid.

Co-pilotulul Roxanei Ciuhulescu va fi Catherine Lefebvre, una dintre cele mai bune navigatoare italiene, instructor federal internațional, cu un palmares internațional impresionant.

Din străinătate vor fi prezente echipaje foarte cunoscute pe plan mondial, echipaje care au participat în anul 2017 la Dakar (Paraguay, Bolivia, Argentina), cum ar fi: echipajul italian – pilot Stefano Marrini – Rickler Ricky sau echipajul israelian – Heymann Raz/Segal Hillel, un motociclist PROFI din Spania – Alex Feliu și mulți alții.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI