miercuri, 22 mai, 2024

Cod Galben de ploi, grindină şi vânt. Nordul judeţului Buzău, pe harta zonelor afectate

Cod Galben de ploi, grindină şi vânt. Nordul judeţului Buzău, pe harta zonelor afectate

Facebook
Twitter
Email

Începând din această după-amiază, de la ora 16.00, şi până mâine, la ora 9.00, instabilitatea atmosferică va fi extrem de accentuată, pornind din vestul ţării, apoi spre est. Sub cod galben de vreme capricioasă se va afla partea de nord a judeţului Buzău. În acest interval de timp, se vor înregistra averse torenţiale însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie, dar şi căderi de grindină. Cantităţile de apă pot depăşi local 20 – 25 l/mp şi izolat 50 – 60 l-mp.

Veştile din partea meteorologilor nu sunt mai bune nici pentru zilele următoare. O nouă atenţionare cod galben de ploi şi vijelii va intra in vigoare începând de mâine dimineaţă de la ora 9:00. În Oltenia, Transilvania, Maramureş şi în cea mai mare parte a Munteniei şi Moldovei. Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 60 – 70 l/mp.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.