Centrul Buzăului va fi ocupat de un târg de Crăciun iar Orășelul Copiilor va funcționa în Parcul Crâng

Decizii ale consilierilor locali, cu privire la evenimentele programate la sfârșit de an în orașul Buzău. În ședința extraordinară a CLM de luni, a fost votat proiectul privind organizarea Orășelului Copiilor și a târgului de Crăciun organizat de municipalitate în premieră pe Platoul Dacia.

Astfel, primarul municipiului propune ca și anul acesta Orășelul să funcționeze tot în Crâng, cel mai frecventat parc din Buzău. De aceea, în următoarea perioadă, reprezentanții municipalității vor împodobi aleea centrală și zona Obeliscului cu instalații luminoase, ghirlande multicolore, personaje de poveste, dar și mobilier specific, parcuri de distracții și spații comerciale, pentru a asigura petrecerea în mod distractiv a timpului liber al copiilor și al elevilor buzoieni.

Orășelul se va deschide pe 22 decembrie 2016 și își va închide porțile pe data de 8 ianuarie a noului an, putând fi vizitat zilnic, între orele 10.00 și 22.00. Pentru organizarea acestuia, edilii au alocat suma de 300.000 de lei, bani care se vor folosi și la organizarea târgului de Crăciun din Piața Daciei. Acesta se va desfășura în centrul orașului între 1 și 25 decembrie.

Buzoienii se vor putea plimba printre căsuțe în care se vor comercializa produse tradiționale și cadouri. Atmosfera de sărbătoare va fi întreţinută prin evenimente diverse, de la spectacole folclorice şi dansuri tradiţionale, până la concerte de colinde şi ateliere creative pentru copii.

La Târgul de Crăciun din centrul orașului vor cânta Benone Sinulescu, Nemuritorii, Kronos, Aurel Moldoveanu, Ion Paladi și alți artişti locali care vor intepreta cele mai cunoscute piese din repertoriul lor.

Tot de Ziua Națională a României va fi inaugurat și patinoarul din Piața Daciei, care va rămâne deschis până pe 1 februarie 2017. Accesul pe gheață se va face gratuit. Pe toată durata sărbătorilor, în centrul orașului, va fi prezent zilnic Moş Crăciun.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI