miercuri, 24 aprilie, 2024

Ce ar trebui sa stii despre tiparul offset si digital

Ce ar trebui sa stii despre tiparul offset si digital

Facebook
Twitter
Email

Cu siguranta te-ai intrebat cel putin o data cum sunt create in general obiectele personalizate, iar raspunsul nu este foarte complicat, deoarece exista doua metode pe care firmele specializate in servicii de printare le folosesc si anume tiparul offset si digital. Prin intermediul celor doua tehnologii una dintre cele mai bune tipografii din Buzau realizeaza etichete, registre si meniuri care in prezent sunt la mare cautare. De asemenea, atunci cand un client solicita foi volante, foi cu antet, tipizate serie si personalizate, editura Editgraph ii va prezenta cea mai buna metoda de realizare a produselor respective.

In ceea ce priveste dilema legata de eficienta celor doua tipografii trebuie mentionat faptul ca, cel offset a aparut de mai bine de un secol, iar de atunci continua sa progreseze, iar cel digital este renumit pentru simplificarea intregului proces de realizare a printului. Pe langa aceasta diferenta, produsele finite vor fi aproape identice chiar daca unul a fost tiparit offset, iar celalalt tiparit digital, insa aceste pot fi percepute doar de persoane cu o experienta vasta in aceasta industrie.

Cat despre tehnologia de tiparire offset, aceasta  utilizeaza placi care sunt de obicei din aluminiu, si au ca scop transferul si rularea imaginii pe o foaie de hartie, in timp ce, tiparirea digitala foloseste imprimante laser sau imprimante mai mari care utilizează cerneala lichida.

Cu toate acestea, ambele tehnologii reprezinta metode de imprimare utile, iar in functie de cerintele unui proiect, pot veni cu diferite avantaje. De exemplu, daca este vorba de un tiraj mai mic care consta in 100-200 de exemplare, tipografia digitală este soluția cea mai buna, deoarece costurile sunt reduse, iar daca vorbim despre tiraje mai de mari de atat, atunci se va opta pentru tipografia offset avand in vedere costurile avantajoase, precum si calitatea deosebita a printului.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.