marți, 20 februarie, 2024

Buzoienii sunt invitați în weekend la „Festivalul Pepenilor” de la Pogoanele

Buzoienii sunt invitați în weekend la „Festivalul Pepenilor” de la Pogoanele

Facebook
Twitter
Email

Grupul de Acţiune Locală (GAL) „Ecoul Câmpiei Buzăului” organizează duminică, la Pogoanele, cea de-a doua ediţie a „Festivalului Pepenilor”. Pe lângă expoziția cu vânzare de produse agricole și meșteșugărește, organizatorii pregătesc și un spectacol folcloric de excepție. După succesul înregistrat anul trecut, cu ocazia primei ediţii, pepenii vor fi din nou vedeta agricolă a sudului judeţului Buzău, în cadrul unei expoziţii, cu vânzare, de produse agricole, meşteşugăreşti şi tradiţionale.

În cadrul manifestărilor prilejuite de cea de-a doua ediție a festivalului de la Pogoanele, organizatorii au pregătit și un spectacol folcloric susţinut de artişti ai Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Buzău, ansamblul „Ciuleandra” din Pogoanele, ansamblul ”Macoveiu” şi ansamblul de dansuri populare „Zarna” din partea GAL Asociaţia Consorţiu Valea Câlnăului.

Grupului de Acţiune Locală (GAL) „Ecoul Câmpiei Buzăului” a luat ființă în urmă cu doi ani și are în componență comunele Rușețu, Padina, C.A. Rosetti, Cilibia, Luciu, Largu, Gălbinași, Țintești, Glodeanu Siliștea, Glodeanu Sărat, Florica, Brădeanu, Pogoanele și comuna Ciocile din județul Brăila.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.