sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Buzoienii sunt invitați duminică la serbarea „Înţărcatul Mieilor”

Buzoienii sunt invitați duminică la serbarea „Înţărcatul Mieilor”

Facebook
Twitter
Email

Pensiunea Varlaam din Gura Teghii şi Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) Buzău organizează cea de-a şasea ediţie a evenimentului “Înţărcatul mieilor”. Serbarea va avea loc duminică, de la ora 12.00.

În cadrul evenimentului, vor fi prezentate produsele tradiţionale din zonă, respectiv brânza, bulzul şi ţuica de Varlaam. În acest an, cei prezenţi la sărbătoarea ce marchează plecarea oilor la munte vor putea vedea pe viu cum se prepară Caşcavalul Penteleu la el acasă. De asemenea, turiştii pot simţi pe pielea lor cum e viaţa de muntean, dacă se vor înscrie la concursul de mâncat bulzuri fierbinţi, stinse cu o ţuică aprigă de prună.

Totodată, pentru cei prezenţi la sărbătoare organizatorii au pregătit un spectacol folcloric de excepţie dar şi multe bunătăţi tradiţionale preparate de proprietarii pensiunilor din zonă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Împrumutul rapid: Când timpul este esential

În lumea finanțelor personale, un împrumut rapid poate oferi soluții rapide și eficiente dacă te confrunți cu probleme financiare urgente sau imprevizibile. Asemenea unui buton