miercuri, 19 iunie, 2024

Buzoienii pot merge joi în audienţă la Avocatul Poporului

Buzoienii pot merge joi în audienţă la Avocatul Poporului

Facebook
Twitter
Email

Joi, experţii de la Biroul Teritorial Ploieşti din cadrul instituţiei Avocatul Poporului se vor deplasa la Buzău pentru a-i primi în audienţă pe cetăţenii care se consideră nedreptăţiti de o autoritate publică, cu excepţia celei judecătoreşti.

Între orele 10.00 – 14.00, reprezentanţii instituţiei Avocatul Poporului se vor afla la sediul Prefecturii, pentru a acorda audienţe şi a primi petiţii din partea buzoienilor.

Pentru a fi primiţi în audienţă, aceştia nu au nevoie de programare prealabilă, iar cererile adresate instituţiei sunt scutite de taxa de timbru.

Pentru ca problemele lor să poată fi mai uşor rezolvate, cetăţenii sunt sfătuiţi să prezinte şi documentele referitoare la acestea. De asemenea, petiţia trebuie să cuprindă informaţii complete referitoare la datele de identificare ale persoanei lezate, drepturile şi libertăţile încălcate, faptele invocate, descrierea lor, autoritatea reclamată, dovada întârzierii sau refuzul administraţiei publice de a soluţiona cererea, menţiunea obligatorie – dacă petiţia face obiectul unei cauze aflate pe rolul instanţei judecătoreşti sau dacă a format obiectul unei judecăţi – precizarea autorităţilor publice care au fost sesizate anterior.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.