Buzoienii care merg cu trenul la București au acces la internet prin Wi-Fi

Pasagerii care circulă pe ruta București – Buzău și retur cu garniturile modernizate ale CFR Călători au de luni posibilitatea să se conecteze gratuit la internet prin Wi-Fi, într-un proiect-pilot inițiat de un operator de telefonie mobilă. Serviciul a fost introdus și pe ruta București – Constanța.

„Motivul pentru care au fost alese aceste două rute a fost sezonul estival care urmează să înceapă și ne gândim la oferirea unor facilități în plus călătorilor noștri care folosesc trenul ca mijloc de transport în deplasările lor către mare. De asemenea, pe aceste rute circulă cele mai noi vagoane modernizate care au intrat în parcul nostru și care au fost dotate cu ajutorul acelui operator cu astfel de instalații”, a declarat, luni, directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes.

Potrivit acestuia, în funcție de rezultatul testelor și de solicitări, dar și de disponibilitatea călătorilor de a completa un mini-chestionar înainte de a se loga la Wi-Fi, serviciul s-ar mai putea introduce și în trenurile care circulă pe alte rute, cum ar fi: Brașov, Craiova, Timișoara, Cluj, Iași. Proiectul pilot durează trei luni.

Fii Reporter