joi, 2 mai, 2024

Buzăul va avea o sală de sport pentru elevii cu dizabilități din mai multe zone ale țării

Buzăul va avea o sală de sport pentru elevii cu dizabilități din mai multe zone ale țării

Facebook
Twitter
Email

Consiliul Județean Buzău a aprobat, luni, construcția unei săli de sport multifuncțională pentru persoanele cu dizabilități din Buzău și județele limitrofe. Complexul va avea o capacitate de 145 de persoane, investiția fiind estimată la 13,1 milioane de lei.

Sala va fi construită în curtea Liceului pentru Deficienți de Vedere din municipiul Buzău, urmând a fi dotată cu gradene și alte dotări adaptate nevoilor speciale ale persoanelor cu dizabilități.

„Consiliul Județean a aprobat studiul de fezabilitate înaintat de compania desemnată să construiască acest obiectiv. Sala de sport este o premieră pentru județul Buzău unde funcționează două instituții de învățământ special pentru elevi cu dizabilități din mai multe zone ale țării”, a declarat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Potrivit acestuia, CJ a pus la dispoziție pentru construirea sălii un teren în imediata vecinătate a Liceului pentru Deficienți de Vedere și va derula acest program prin Compania Națională de Investiții.

Valoarea totală a investiției este de peste 13,1 milioane de lei, iar conform studiului de fezabilitate, sala va avea o capacitate de 145 de persoane, incluzând jucătorii, antrenorii, arbitrii, oficialii, personalul sălii și spectatorii. Durata de finalizare a investiției a fost preconizată la un an și cinci luni.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.