Baschetul, un sport din ce în ce mai atrăgător pentru copii

Foto Adrian Soare

Buzăul a găzduit în weekend Festivalul Regional de Minibaschet, competiție destinată atât copiilor legitimați cât și celor neligitimati. La turneul organizat de Smart Eagles Iași în colaborare cu CSS Miandra Buzău, antrenori Ciprian Borcilă și George Sarivan, au mai participat echipele LPS Focșani, Phoenix Galați 1, Phoenix Galați 2, CSS Bacău1 și CSS Bacău 2.

Partidele s-au disputat în Sala Sporturilor ” Romeo Iamandi” și în cea a Clubului Sportiv Școlar însă fără scor, scopul competiției fiind acela de motivare si promovare a copiilor prin relații de joc și echipa.

Cei peste o sută de mici baschetbaliști au reușit să-i încânte pe spectatori iar la final au fost răsplătiți de organizatori cu cupe și diplome. ”La un astfel de turneu toți copiii participanți sunt învingători. Nu mai joacă sub presiunea timpului și a scorului iar meciurile sunt spectaculoase și așa putem atrage și alți copii să practice baschetul. Ne bucurăm că am putut oferi condițiile necesare pentru ca această competiție să fie una reușită din toate punctele de vedere”, a declarat Ciprian Borcilă, de la CSS Buzău.

”Mă bucur nespus de mult că acest turneu s-a desfășurat la Buzău și chiar a fost o acțiune reusita,părere împărtășită de toți cei prezenți.Copiii au fost super încântați iar antrenorii,foarte mulțumiți,de la conditile de joc,sală,mingi si organizarea jocurilor,până la cazare și masă. Câștigători au fost toți copiii și cu siguranță vor mai veni și alții să joace baschet” George Sarivan, antrenor CSS Buzău.

Cei doi antrenori ai echipei buzoiene au avut la dispoziție următorii jucători:
Luca Anghel (2006), Darius Davidoiu (2006), Luca Manaila (2006), Luca Musceleanu (2006), Bogdan Tarus (2006), Bogdan Habara (2006), Eric Duman (2005), Alin Arsene (2005), Rares Alexa (2007), Daniel Holeoleo (2005), Matei Necula (2009), Babus Andrei (2006), Rares Craciun (2005), Andrei Turcanu (2005), Andrei Ciurea (2006), Robert Mocanu (2007), Ioni Berger (2008), Mihai Lucian (2008), Mihai Adrian (2007), Alexandru Necula (2007).

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI