luni, 15 iulie, 2024

Avertizare de ploi, vijelii și grindină la Buzău, de joi dupa-amiază până vineri seară

Avertizare de ploi, vijelii și grindină la Buzău, de joi dupa-amiază până vineri seară

Facebook
Twitter
Email

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, astăzi, o informare meteo conform căreia de joi, de la ora 10, până vineri, la ora 18:00, se vor produce grindină, ploi torenţiale şi vijelii. Joi, gradul de instabilitate atmosferică va creşte progresiv în toată ţara, începând din sud-vest. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente şi mai intense în primele ore în regiunile vestice şi sud-vestice, apoi în sudul şi centrul teritoriului, urmând ca noaptea să se semnaleze cu precădere în partea de est.

Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp. Temperaturile maxime vor fi de la 19…20 de grade în Banat până la 29 de grade local în Muntenia şi Moldova, iar cele minime se vor încadra în general între 8 şi 17 grade.

Vineri, instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată în estul ţării şi la munte, unde pe parcursul zilei vor fi înnorări şi pe arii extinse ploi cu caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp. 

În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi averse pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi de la 15…16 grade în nordul Moldovei până la 24…25 de grade în Muntenia şi sudul Olteniei, iar cele minime se vor încadra între 5 şi 15 grade.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.