Atleta buzoiană Marina Baboi, la Cupa Europei

Cupa Europei pe echipe la atletism are loc la Vaasa, în Finlanda, în perioada 21-26 iunie. În delegaţia României se află şi Marina Andreea Baboi, cea mai promițătoare atletă a momentului în țara noastră. Buzoianca participă pentru a doua oară la această competiţie. Prima prezență a fost în 2015, la Heraklion, în Grecia.

Atleta Marina Baboi va participa, începând de astăzi şi până sâmbătă, la Vaasa, în Finlanda, la Campionatul European pe echipe – prima grupă valorică.

Mai cunoscută sub denumirea de Cupa Europei pe echipe, competiţia adună la start echipe formate din loturi complete, atât la feminin, cât şi la masculin, care vor concura la 40 de probe: 20 pentru fete şi 20 pentru băieţi. Adversarele României din prima grupă valorică sunt Belgia, Danemarca, Norvegia, Suedia, Irlanda, Portugalia, Elveţia, Irlanda, Bulgaria, Estonia şi Turcia.

Lideră a sprinterelor din Romania, Marina va încerca să aducă puncte pentru echipa natională concurand în probele de 100 de metri si stafeta de 4×100 de metri , fiind printre puținii atleti din fiecare tara care vor lua startul la mai mult de o proba de concurs.

Marina Baboi participă pentru a doua oară la această competiţie. Prima participare a fost în 2015, la Heraklion, în Grecia, când a fost cea mai tânără concurentă din toate timpurile la Cupa Europei, alergând în ştafeta României de 4×100 de metri.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI