Apel umanitar: este nevoie de sânge din grupa B3, RH pozitiv, pentru salvarea unei buzoience

O buzoiancă are mare nevoie de ajutorul nostru pentru a supraviețui și pentru a putea aduce pe lume gemenii pe care-i poartă în pântec. Emilia Arsenachi, în vârstă de 36 de ani, mai are acasă un băieţel de 2 ani. Apelul umanitare a fost lansat de colegii săi de muncă, de la Direcția Apelor. Poliţiştii locali au răspuns apelului la solidaritate iar vineri vor merge la Centrul de Tranfuzii.

Emilia este în luna șasea de sarcină gemelară și se zbate între viață și moarte la Maternitatea Polizu din București, unde medicii fac eforturi pentru a o stabiliza astfel încât să poată în curând să fie supusă unei intervenții chirurgicale complicate.

Diagnosticul Emiliei Arsenachi este placentă Previa, uter cicatricial și invadare vezică sânge. Ea trebuie să treacă printr-o operație complexă, cu o posibilă histerectomie după cezariană și are nevoie de sânge, pe care cei care doresc să o ajute pe ea să trăiască și pe cei doi copii să vină pe lume, îl pot dona la Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău.

Emilia Arsenachi are grupa de sânge B3, RH pozitiv, iar buzoienii care doresc să o ajute trebuie să specifice numele ei în momentul în care se vor prezenta la Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău, de pe strada Grigore Baștan nr.2. Donația lor va face cu siguranță diferența între viață și moarte pentru o mamă și pentru ca cei doi prunci ai ei să vină pe lume.

Poliţiştii locali au răspuns apelului la solidaritate făcute de Crucea Roșie Buzău și Centrul de Transfuzii Sanguine în sprijinul tinerei Emilia Arsenachi iar vineri, începând cu ora 0800, reprezentanți ai Direcției de Poliție Locală Buzău vor participa pe bază de voluntariat, la o acțiune de donare de sânge.

Acțiunea de donare de sânge a polițiștilor locali poate salva trei vieți, a mamei și a gemenilor care urmează să se nască.

Demersul umanitar va continua și zilele următoare, când vor dona sânge și alți polițiști locali, care doresc să ajute comunitatea din care fac parte.

Fii Reporter