Ansambluri de dans din opt țări, la Festivalul ”Plaiurile Mioriței”. Debutează cu o paradă pe străzile Buzăului

Zeci de tineri îmbrăcaţi în costume tradiţionale vor face paradă pe străzile oraşului Buzău pentru a marca deschiderea Festivalului internațional de dansuri folclorice „Plaiurile Mioriței“.Pe parcursul a trei zile, artiști din județul Buzău precum și din Cehia, Grecia, Serbia, Algeria, Italia, Macedonia și din Republica Moldova vor oferi un spectacol inedit de costume și dansuri folclorice specifice fiecărei culturi.

Joi, 27 iulie, de la ora 17.30, este programată deschiderea festivalului, cu o paradă a participanților. Aceasta va porni din Piața Dacia și se va opri în Parcul Crâng. Tot joi, de la ora 18.30 va avea loc deschiderea oficială a evenimetului cultural.

Programul artistic va debuta vineri, 28 iulie, de la ora 17.00. Atunci, pe scena amplasată în Parcul Crâng din Buzău, vor evolua Ansamblul Folcloric ”Floare de Câmpie“ din Florica, Ansamblul Folcloric ”Ciobănașul“ de la Gura Teghii, urmate de ansamblurile din Cehia, Grecia, Serbia, Republica Moldova.

În același timp, tot vineri, la Râmnicu Sărat, vor avea loc o paradă și un program artistic susținut de ansamblurile din Algeria, Italia, Republica Macedonia și România. Sâmbătă, publicul este invitat, din nou, de la ora 17.00 să urmărască programul artistic din Parcul Crâng.

Atunci vor evolua Ansamblul folcloric ”Zarna“ din Zărnești, Ansamblul folcloric ”Mugurii Siriașului“ din Siriu și ansamblurile din Cehia, Grecia, Republica Moldova și Serbia.

Duminică, 30 iulie, în Parcul Crâng din Buzău de la ora 18.00 este programată festivitatea de închidere a festivalului.

Pe durata celor trei zile, cat se va desfășura acest eveniment, în cadrul Târgului Național cu Meșteri Populari vor fi prezenți și artizanii ce vor oferi celor prezenți obiecte de tradiție străveche populară, care prin frumusețea și autenticitatea lor, cu siguranță că îi vor îndemna pe vizitatori să le achiziționeze.

Fii Reporter