sâmbătă, 20 iulie, 2024

Angajatul unei balastiere, autorul unei descoperiri arheologice importante

Angajatul unei balastiere, autorul unei descoperiri arheologice importante

Facebook
Twitter
Email

O spadă din bronz, veche de aproape 4.000 de ani, a fost scoasă la lumină întâmplător, de către un muncitor care efectua săpături pe albia râului Buzău. Exponatul, extrem de valoros din punct de vedere istoric, a ajuns în posesia Muzeului Județean de Istorie Buzău iar pe viitor va fi arătata publicului larg, în cadrul unei expoziții.

De numai cateva zile, Muzeul Județean de Istorie Buzău a intrat în posesia unui obiect extrem de valoros. Este vorba despre o spadă veche de aproape 4.000 de ani. Obiectul a fost descoperit întâmplător de către un muncitor care efectua excavații pe albia râului, în apropiere de municipiul Buzău.

Spada scoasă la lumină zilele trecute este datată, potrivit specialiștilor, la sfârșitul Epocii Bronzului și începutul Epocii Fierului, cunoscută ca perioadă de afirmare a războinicilor.

Muncitorul care a descoperit spada din bronz va fi recompensat de către Muzeu. Urmează acum ca valorosul exponat să fie analizat temeinic iar apoi restaurat de către specialiști.

Legislația în domeniu menționează că persoanele care găsesc obiecte arheologice sunt obligate ca în termen de 48 de ore să anunțe autoritățile, Primăria sau cea mai apropiată secție de poliție.
Totodată, comercializarea unor obiecte cu valoare istorică este interzisă de lege, cei în cauză fiind pasibili de închisoare.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.